fbpx

Micro­needling

Wanneer we ouder worden neemt de collageen en elastine in onze huid af. De huid wordt slapper, we krijgen rimpels en volume verdwijnt. Door microneedling kan je er voor zorgen dat de huid juist weer collageen en elastine aanmaakt.

Micro­needling behandeling

Door microneedling zorg je er voor dat de huid een mooie en gezonde glow krijgt. Door de behandeling stimuleer je de aanmaak van collageen. Door collageenproductie worden rimpels minder diep, egaliseert de huidtoon, kan de huid verstrakken en verhelderen, grove poriën worden verfijnd en littekens vervagen. Microneedling is ook geschikt voor plaatselijke gebieden. Denk aan littekens, kraaienpootjes, donkere kringen of lijnen in de hals/borst.

Be your own kind of beautiful.

Wat is Micro­needling?

Microneedling is een behandeling waarbij de huid met minuscule naaldjes behandeld wordt. De behandeling veroorzaakt een wondhelende reactie waarbij de huid wordt aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Tijdens microneedling maak je gebruik van Hyaluronzuur en diverse peptides die aangepast zijn op jouw huidconditie en probleem. Hierdoor kan je de behandeling perfect op maat maken.

Behandel­plan:

1. Voor de behandeling

Voordat we aan microneedling beginnen, nemen we vaak samen de wensen en verwachtingen door. Je huid wordt daarna gereinigd en de peptides worden samengesteld op basis van jouw huid.

2. Tijdens de behandeling

De diepte van de naaldjes hangt af van de huidconditie en probleem. Hier wordt het per persoon op aangepast. Bij een diepe behandeling zullen er kleine bloedingpuntjes in de huid te zien zijn. Dit is normaal. De huid hersteld zich snel en dit zal dan ook snel verdwijnen.

3. Na de behandeling

Na de behandeling zal je huid wat warm aanvoelen en er rood/roze uit zien. Dit verdwijnt meestal binnen 2-3 dagen. Bij een diepe behandeling kan de huid wat gaan schilferen. Dit zijn dode huidcellen.

Doet micro­needling pijn?

De naaldjes kunnen een licht krassend gevoel op de huid geven. Het is afhankelijk van het te behandelen gebied en de diepte van de naaldjes (tussen de 0,1 en 2,5 mm). Bijna alle klanten geven aan dat het prima te doen is. De huid zal daarna wat warm en gloeiend voelen. Maar gelukkig krijg je na de behandeling een heerlijk verkoelend masker met extra werkstoffen.

Wat zijn de voordelen?

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Zoals bij veel andere huidverbeterende behandelingen geldt de regel. Hoe vaker hoe beter. Dit geldt al helemaal voor microneedling. Afhankelijk van jouw huidconditie en huidprobleem zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig voor zichtbaar resultaat.

Veelgestelde vragen:

 • Als je allergisch bent voor chirurgisch staal.
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je huidkanker hebt of hebt gehad.
 • Als  je je ziek voelt of koorts hebt.
 • Als je last hebt van een koortslip (herpesvirus).
 • Als je een auto-immuun ziekte hebt.
 • Als je chemokuren ondergaat.
 • Als je in- of uitwendige medicatie gebruikt zoals hormoonzalven, vitamine A crèmes, antibiotica of roaccutane.

Zoals bij veel andere huidverbeterende behandelingen geldt de regel. Hoe vaker hoe beter. Dit geldt al helemaal voor microneedling. Afhankelijk van jouw huidconditie en huidprobleem zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig voor zichtbaar resultaat.

 • Laat op de dag na de behandeling de huid met rust. De huid mag gedurende 24 uur niet nat worden. Geen sauna, zwembad of douche!
 • Wanneer je huid begint te schilferen, kom hier dan niet aan. Dit kan andere huidproblemen veroorzaken.
 • Vermijd de zon en/of zonnebank 2 weken na de behandeling. De huid is gevoeliger en kan hyperpigmentatie veroorzaken.
 • Bescherm je huid meerdere keren per dag met een SPF 30 of hoger.
 • Laserbehandelingen kunnen gedurende 3 weken voor en na microneedling niet gecombineerd worden.
 • Gebruik make-up die verantwoord is om over een beschadigde huid aan te brengen. Bijvoorbeeld de Sothys Jeunesse of Detox-energie foundations.

Interesse gekregen?

Boek dan je afspraak via onderstaande link in. 

Sothys summer chic

Deze stijlvolle tas is niet alleen functioneel, maar ook modieus met een zomers plantenmotief en praktische details zoals een binnenzak met rits. Het Sothys Paris logo voegt een vleugje luxe toe, waardoor het de perfecte aanvulling is op elke garderobe. Trakteer je moeder – of jezelf – op dit prachtige cadeau, ideaal voor een dagje uit

*Gratis bij een bestelling van €125,- aan Sothys producten!