fbpx

Waarom je altijd een oogcrème moet gebruiken! 

Oogcrème

De huid rondom je ogen is een stuk dunner en vooral kwetsbaarder dan de rest van je huid op je gezicht. Deze kwetsbare huid heeft dan ook een andere verzorging nodig dan alleen je dagcrème. 

De verzorging zoals een dag/nacht crème bevat veel intensievere werkstoffen dan een oogcrème. Ook heeft een dag/nachtcrème een compleet andere structuur dan de speciale verzorging voor rond je ogen. Dag/nachtcrèmes kunnen onder andere zuren, vitamines en andere werkstoffen bevatten die zwelling, roodheid en/of schilfering rond je ogen kan veroorzaken. Zo’n reactie kan ook er voor zorgen dat er een snellere huidverouderings proces op gang komt. Dat wil je natuurlijk niet. 

Wanneer begin je met het gebruiken van oogcrème?

Je kan het beste al vanaf je 20e levensjaar beginnen met het gebruiken van speciale verzorging voor rond je ogen. Vanaf je 30e levensjaar ontstaan vaak de eerste lijntjes, en vanaf je 40e levensjaar neemt het collageen en elastine in de huid af. Hierdoor kunnen er diepere lijntjes en rimpels ontstaan. Ook de huid van je oogleden verslappen. 

Verschillende oogcrèmes 

Een oogcrème is qua substantie dunner en heeft andere werkstoffen. Een dunnere substantie is beter, omdat dit dieper de huid in kan dringen rond je ogen. 

Er zijn verschillende oogcrèmes die Sothys in haar collectie heeft. De ene werkt meer op hydratatie, de ander meer kalmerend. 

Heb je snel last van wallen? Dan is de Roll-on Cryo oogroller perfect! Voor nog meer verkoeling kan je hem in de koelkast leggen. Perfect in de zomer. 

Hoe veel gebruik je eigenlijk voor je ogen?  En waar breng je dit product precies aan? 

Qua hoeveelheid voor je ogen, is een speldenknopje meer als voldoende. Dit breng je aan rond je oogkas. Dus op het harde gedeelte rond je ogen. Nooit aanbrengen op je bewegend ooglid. Hierdoor kan het product in je ogen gaan lopen. 

Werk altijd van binnen naar buiten. Dan vervoer je automatisch afvalstoffen af die zich onder je ogen hebben opgehoopt. 

Wist je dat? 

Rondom je ogen bevinden zich maar liefst 22 spiertjes die continue in beweging zijn. De huid bevat veel minder talgkliertjes, waardoor er sneller een vocht tekort ontstaat en de huid meer gehydrateerd moet worden. Daardoor wordt de huid ook sneller slapper als je ouder word. De spiertjes worden slapper en hierdoor ontstaan kraaienpootjes, wallen of donkere kringen. 

TIP! 

Reinig je ogen altijd als je make-up gebruikt. Ga nooit met make-up naar bed. Dit kan irritaties, ontstekingen en snellere huidveroudering veroorzaken! 

Picture of Danielle

Danielle

Schoonheidsspecialiste

Sothys dubbele inhoud! Oogcreme Lumiere 30ml + 10 Oogpatches cadeau!

Sothys summer chic

Deze stijlvolle tas is niet alleen functioneel, maar ook modieus met een zomers plantenmotief en praktische details zoals een binnenzak met rits. Het Sothys Paris logo voegt een vleugje luxe toe, waardoor het de perfecte aanvulling is op elke garderobe. Trakteer je moeder – of jezelf – op dit prachtige cadeau, ideaal voor een dagje uit

*Gratis bij een bestelling van €125,- aan Sothys producten!