fbpx

Ik reinig mijn huid met water

Het antwoord die ik vaak krijg, wanneer ik tijdens een behandeling vraag waar de klant haar huid mee reinigt. Met water! 

Ik krijg hier kippenvel van! En ik ga je vertellen waarom. 

Water is voor veel mensen een onschuldig zacht product voor de huid. Maar dit blijkt in de praktijk helaas toch echt anders. 

PH waarde

Je huid heeft een bepaalde PH waarde (zuurgraad).  Als deze correct is, is de PH waarde tussen de 4.5 en 5.5. Dit betekend dat de huid barrière perfect is. Invloeden van buitenaf worden hierdoor vermeden en het vocht blijft in de huid. Wanneer een PH waarde anders is, spreken wij van een verstoorde huid. Invloeden van buitenaf hebben alle kans om de huid binnen te dringen en mee-eters, ontstekingen en vroegtijdige huidveroudering te veroorzaken. 

De PH waarde van water is ongeveer rond de 8. Dit betekend dus dat het onschuldige schone water alsnog de huidbalans compleet kan verstoren! Dit is daarom ook de reden dat wij diverse reinigingsproducten aanraden. 

Maar ik draag geen make-up, dus ik hoef mijn huid niet te reinigen toch? 

Niks is minder waar. Zelfs als je geen make-up draagt, is je huid vies aan het einde van de dag. De wereld wordt helaas steeds vuiler. Maar bedenk je ook wat je zelf per dag met je handen aanraakt en hoe vaak jij met je handen aan de gezicht zit. Al deze deeltjes(pollution) komen op je huid terecht. Jij smeert hier vervolgens je goede serum en crème overheen. Jouw mooie producten kunnen alleen lastig tot niet in de levende huidlaag komen. Zonde van je producten en een kleine moeite om je huid iedere ochtend en avond te reinigen! 

Picture of Danielle

Danielle

Schoonheidsspecialiste

WhatsApp Image 2022-11-25 at 1.08.56 PM (25)
Ontvang tips & tricks

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Bij de eerste aankoop in onze webshop ontvang je namelijk 10% korting!

Wees op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties en advies