fbpx

Weers­invloeden en de huid 

Weersveranderingen

Er is geen twijfel dat weersveranderingen een grote invloed kunnen hebben op jouw huid. Het is alleen per persoon verschillend. Dit heeft onder andere te maken met make-up routine, huidtypes en lichamelijke gezondheid. Door een plotselinge temperatuurverandering kan jouw huid in de stress raken. Je wilt een gezonde huid, dus met een verandering van het weer, moet jij je routine aanpassen. 

Van zomer naar herfst

Wanneer wij van de zomer naar de herfst gaan, dalen de temperaturen en ontstaat er vaak al een frissere wind en valt er meer regen. Dit veroorzaakt vaak in de huid een stress reactie. De huid wordt droger en moet extra hard werken om de hydratatie op peil te houden. Dit kan je dan aanvullen met een Hyaluronzuur serum voor extra diepe voeding. Ook kan je je crème aanpassen en kan je kiezen voor een vollere substantie. 

Winter

Wanneer de winter dan om de hoek komt kijken, merken we vaak dat de kachels in huis hoger gaan. De luchtvochtigheid in huis neemt af. Ook dit kan je huid extreem uitdrogen. Een droge huid leid vaak ook tot pukkeltjes, droge plekken en het kan enorm jeuken. Probeer in zo’n periode je huid extra te verwennen met af en toe een hydraterend masker! 

Warmer weer

Wanneer het weer warmer wordt, is het belangrijk om de producten juist luchtig te houden. De huid kan snel vet aanvoelen door de warmte. Dit kan verstopte poriën veroorzaken, wat kan leiden tot opbouw van bacteriën en uiteindelijk puistjes/ontstekingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de huid ontdaan wordt van haar dode huidcellen. Hieronder komt dan weer een prachtige gezonde huid vandaan die dan op een goede manier weer verzorgd kan worden. 

Weet jij niet wat je met je huid aan moet tijdens het veranderen van de weersinvloeden? Ik help je graag! 

Picture of Danielle

Danielle

Schoonheidsspecialiste

Skinbooster
Ontvang tips & tricks

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Bij de eerste aankoop in onze webshop ontvang je namelijk 10% korting!

Wees op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties en advies